FAQ Energie

Frequently Asked Questions = Veel gestelde vragen
Letters FAQ's; FAQ EnergieVaak wordt een FAQ op het internet geplaatst, in dit geval FAQ Energie. Zodat iedereen makkelijk de vragen en antwoorden vindt op de meest gestelde vragen en antwoorden over Energie.

FAQ Energie

Moet ik per energiemeter een aanmelding doen?
U dient per energiemeter een aanmelding te doen, omdat de leverancier per meter de aansluiting moet omzetten.

Wat is een kleinverbruiker voor gas?
Als u maximaal een G25 gasmeter hebt die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat. Bij de netbeheerder kunt u navragen wat de grootte van uw aansluiting is, of terugvinden in de meterkast of op uw energierekening.

Wat is een kleinverbruiker voor stroom?
Als u een aansluiting heeft met een grootte van maximaal 3×80 Ampère. Bij de netbeheerder kunt u navragen wat de grootte van uw aansluiting is, of terugvinden in de meterkast of op uw energierekening.

Wat is een grootverbruiker voor gas?
Als u een aansluiting heeft met een gasmeter groter dan G25, met een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur.

Verschil consumenten- en kleinzakelijke aansluiting
Er hoeft geen verschil te zijn tussen een consumenten- en kleinzakelijke aansluiting. Verschil is de bestemming van een pand. Wanneer de bestemming van een pand een zakelijke functie heeft, is de aansluiting een zakelijke aansluiting. Let op: zakelijke tarieven worden exclusief btw weergegeven. Als u zakelijke tarieven gaat vergelijken met particuliere tarieven is er een groot verschil. Zakelijke tarieven worden exclusief btw weergegeven, particulieren tarieven inclusief btw.

Wat is het verschil tussen MKB en grootzakelijk?
Het verschil tussen kleinzakelijke klant (MKB)  of grootzakelijke klant (zakelijke grootverbruiker) wordt bepaald door de capaciteit van uw elektriciteits- of gasaansluiting.
Kijk hier welk voordelig zakelijk pakket u past.

Wat is een grootverbruiker voor stroom?
Als u een aansluiting heeft groter dan 3×80 Ampère, is ca 100.000 kWh.

Tussenmeters
Het is ook mogelijk dat er tussenmeters geplaatst zijn.De kosten voor het plaatsen en leveren van een tussenmeter voor gas of elektriciteit bedragen zo’n 200 tot 400 euro.
Met tussenmeters kan het energie- of waterverbruik apart bemeterd worden.  Per gebruiker dus duidelijk inzicht.

 

Print Friendly, PDF & Email